SoowCollective / Kennisbank

Tips om jouw videomarketing te boosten.

Een video is verreweg de meest effectieve marketingtool waarmee u kunt werken. De meeste bedrijven maken er helaas uiteindelijk misbruik van. Want videomarketing houdt niet op bij het plaatsen van een video op uw startpagina. Er komt veel meer bij kijken bij een goede videomarketingcampagne.
Als je je afvraagt wat dat zou kunnen zijn, ben je hier aan het juiste adres. We hebben de perfecte lijst voor u gemaakt. Neem een kijkje en maak gebruik van de suggesties die we voor u hebben.

Gebruik thumbnails

We weten allemaal dat YouTube het grootste en populairste platform is voor het delen van video’s. Het is dus logisch dat je je video’s erop verkoopt. Om je video’s zo effectief mogelijk te maken, zijn er een paar regels die je moet volgen.

In dit geval verwijzen we je specifiek naar het gebruik van thumbnails, want thumbnails zijn belangrijk. Dit klinkt misschien belachelijk, maar het is de waarheid. Mensen beoordelen een video vaak op basis van wat ze in de thumbnail zien. Hier hangt uw kliksnelheid van af.

Thumbnails zijn het digitale equivalent van productverpakkingen. Ze communiceren veel over wat kijkers kunnen verwachten als ze op de video klikken. Jouw thumbnails moeten dus effectief zijn, omdat ze kijkers moeten grijpen.

Dus wat kun je doen om jouw thumbnail aantrekkelijk en klikbaar te maken?

  • Zorg ervoor dat uw thumbnails overeenkomt met wat mensen in de video verwachten te zien. Wij mensen staan ​​niet bekend om ons vermogen om ons aandacht erbij te houden. Het idee is om een ​​naadloze ervaring te bieden. Je wilt niet dat mensen gaan twijfelen of ze op de juiste video hebben geklikt. Zorg er dus voor dat alles in orde is. Als er bijvoorbeeld een speciaal karakter, product, persoon of service is die de video gaat bespreken, zorg er dan voor dat dit het eerste is wat mensen op de thumbnail zien. Als er bijzonder interessante afbeeldingen kunnen worden gemaakt van de video, kunt u deze ook in de thumbnails gebruiken. Dit kan ook gebruikt worden als teaser of voorbeeld.

  • Gebruik afbeeldingen van mensen. Zie je, wij mensen zijn emotioneel en dat betekent dat we op emotioneel niveau kunnen worden gemanipuleerd. Er is een reden waarom sommige van de meest populaire video’s op YouTube ook zogeheten “feel-good” video’s zijn van dieren, baby’s en alle dingen die een glimlach op ons gezicht toveren of zelfs een traan van vreugde in ons oog brengen. Studies hebben aangetoond dat mensen vaak de emotionele toestand weerspiegelen van de mensen waarmee ze omgaan. Voeg aantrekkelijke close-upfoto’s of geschikte schermafbeeldingen toe om de aandacht van mensen op de video te vestigen.
  • Wees consistent met de “branding”. Bekijk enkele van de beroemde YouTube-kanalen die je volgt en bekijk vervolgens hun videothumbnails. Zie je bepaalde elementen in alle thumbnails worden herhaald? Nou, we gaan ervan uit dat je dat doet en we zeggen dan nu ook waarom. Deze elementen werden niet standaard herhaald. De makers hebben ze daar geplaatst om merkconsistentie te waarborgen. Zo zijn sommige video’s gewoon direct herkenbaar als geproduceerd door een bepaalde maker of kanaal. Zorg ook voor enige variatie. Het toevoegen van dezelfde achtergrond of andere ontwerpelementen kan de kijker namelijk verwarren. Hij of zij zou kunnen veronderstellen dat ze de video al hebben bekeken. Met andere woorden, wees consistent; niet repetitief. Er is een enorm verschil tussen de twee.

  • Voeg geen tekst toe in de rechts onderin de hoek. Het kan verleidelijk zijn om dit te doen als onderdeel van je branding, maar elke afbeelding of logo daar wordt gewoon niet zichtbaar door de tijdstempel van de YouTube-video. Het heeft dus geen zin. Je hoeft deze regels niet alleen voor YouTube te volgen, aangezien deze van toepassing op alle videoplatforms. Volg deze tips wanneer u het nodig vindt om thumbnails te gebruiken. Dat brengt ons bij het tweede onderwerp.

Plaats video's op meerdere platformen

Als je bij je video’s geen goed responspercentage ziet, is de kans groot dat je ze niet breed genoeg verspreidt. Voor zover u weet, kan uw doelgroep zich op een compleet ander platform of netwerk bevinden. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om je video’s op YouTube te plaatsen als je echte publiek op Twitter of Facebook zit. Dus verspreidt het breed.

Schrijf een boeiende koptekst

Aantrekkelijke koppen zijn niet alleen voor artikelen en blogs. Ze maken je video’s ook merkbaar. Zoals de grote David Ogilvy ooit zei: “Het aantal mensen dat koppen leest is 5 keer hoger dan het aantal mensen dat de inhoud daadwerkelijk heeft gelezen”.

Dus wat kun je doen om een catchy koptekst te schrijven?

Nou, begin met het gebruik van zoekbare keywords. Denk aan woorden die direct verband houden met de inhoud. Overweeg bijvoorbeeld titels die een belofte doen of bepaalde positieve emoties veroorzaken. Denk aan krantenkoppen die op emotioneel en intellectueel niveau contact maken met de kijker.

Neem ook niet alleen genoegen met de eerste paar opties. Je moet minimaal 30 koppen verzinnen voordat je de beste kunt kiezen.

Nu ga je waarschijnlijk “hoe weet ik of ik een goede zoekbare koptekst heb?”. Welnu, er zijn een paar dingen die u kunt doen om dit te bepalen. Gebruik om te beginnen gewoon de zoekbalk op het videoplatform waarop u zich richt. Dit zou u een ruw idee moeten geven of soortgelijke koppen al zijn gebruikt.

De volgende stap is om te controleren of de koptekst klinkt alsof het een belofte is. Met andere woorden, klinkt het alsof de kijker antwoorden gaat vinden zodra hij of zij op de video klikt? Over het algemeen klinken koppen met “Hoe …” of “Dat zal …” de meest veelbelovende klinken.

Voeg nu het onderwerp en het oplossingsgedeelte toe, dat wil zeggen: Hoe [onderwerp] dat het probleem oplost en u klaar bent.

Dus daar heb je het, enkele tips om je videomarketingcampagne effectiever te maken. Als je meer wilt weten over het effectief marketen van je video’s, neem dan contact op met SoowCollective.

Creative
Agency

Klaar voor innovatie?

Wij zijn een creative agency met een duidelijke focus op branding. We komen met vooruitstrevende ideeën en oplossingen zodat jouw bedrijf optimaal functioneert in deze digitale wereld.