SoowCollective / Kennisbank

Hoe creëer je een branding video?

Een merkfilm zal niet het beoogde effect hebben als het onoprecht of weinig onthullend is. De setting, de personages en het verhaal moet op zichzelf staan en de merkboodschappen moeten worden gekoppeld aan het verhaal. Dat is een zeer abstracte definitie van wat er zou moeten gebeuren bij het maken van een merkfilm. In deze blog gaan we niet naar het abstracte kijken. We zijn hier om te ontdekken wat er nodig is om een merkfilm te maken.

U ziet, een merkfilm vertelt een verhaal, met als doel contact te maken met de kijker, die waarschijnlijk lid is van de doelgroep. Dit lid van het publiek moet net voldoende betrokken en gestimuleerd worden om een relatie met uw merk aan te gaan.

Hoe doe je dat?

Nou, hier zijn een paar suggesties en strategieën.

Ken je merk!

Veel bedrijven werken aan het creëren van een effectieve merkfilm. De enige fout die ze echter maken is dat ze afhankelijk zijn van de film om hun merk te definiëren.

Dit is fout. Je film zou je merk niet moeten definiëren.
Het doel van de film is om al te communiceren waar je merk over gaat. Daarom moet u weten waar uw merk voor staat. Begin dus niet met het uitgeven van uw geld totdat u een redelijk nauwkeurig idee heeft ontwikkeld van wie of wat u bent.

Een goed begrip van uw merk kan u helpen een boeiend verhaal te maken – een verhaal dat kan terugkaatsen en het publiek kan aanspreken. Het heeft geen zin om een creatief of uniek idee te hebben als het niet de boodschap van uw merk draagt.

Zie je, niemand is geïnteresseerd in het zien van je merkfilm. Je bent duidelijk niet een van de grote, populaire namen. Leer dus de ware identiteit van je merk kennen en creëer betekenisvolle en creatieve boodschappen eromheen. Alleen dan kun je impact hebben.

Als bedrijf heb je hoogstwaarschijnlijk het werk voor het ontwikkelen van een merkfilm uitbesteed. Dus om inhoud te ontwikkelen die opvalt, moeten u en uw merkfilmontwikkelaar een zeer goed begrip hebben van elkaars behoeften. Dit soort vertrouwen tussen u en het creatieve team kan daadwerkelijk invloed hebben op uw merkfilm en u helpen een interessant verhaal te communiceren. Om inhoud te maken die dergelijke verhalen kan vertellen, moet je ook openstaan voor ideeën die verder gaan dan de traditionele. Dan is er organisatie en samenwerking. Je moet beide oefenen om een goede werkrelatie tussen elkaar te krijgen. Door elk aspect van het project te kennen, vandaag, morgen en overmorgen, kan iedereen op schema blijven. Experts staan garant voor samenwerking en stellen dat het vaak helpt om de creatieve sappen te laten stromen. Zorg er dus voor dat je te allen tijde contact hebt met de ontwikkelaars van je merkfilm.

Kies jouw samenwerkingen op de juiste manier

Om een merkfilm te ontwikkelen, kunt u ervoor kiezen om samen te werken met een aantal agentschappen, zoals bureaus voor merkontwikkeling, PR-bedrijven en reclamebureaus, enz. Veel van deze bedrijven hebben uitstekende productiemogelijkheden en bieden zelfs de diensten van uitvoerende bestuurders aan uit de tv- en filmindustrie.

Samenwerken met het juiste bureau kan u helpen een goed verhaal te identificeren en samen te stellen. Elk bureau biedt een unieke reeks voordelen. Een PR-bureau kan u bijvoorbeeld helpen een film te maken die gemakkelijk in de nieuwscyclus komt. Het doel hier is om achter niet-betaalde media aan te gaan. Dus wanneer iemand naar het merk zoekt, zullen ze verslaggeving over de film vinden. De berichtgeving in de media is wat de film duwt en communiceert dat het iets is dat meteen moet worden bekeken.


Een andere belangrijke factor om te onthouden is dat films zijn geschreven door schrijvers. Het script is dus heel, heel belangrijk en je moet ervoor zorgen dat iedereen die eraan werkt op de hoogte is van verschillende onderwerpen. Je hebt iemand nodig die dingen kan verbinden en niet alleen vasthoudt aan wat ze weten.

Cast de juiste mensen

e kunt alle briljante ideeën hebben die je wilt, maar alles tot leven brengen is de uitdaging. Over uitdagingen gesproken, een van de vele factoren die je merkfilm zal maken of breken is het soort acteertalent dat je gebruikt.

Zie je, er is een goede acteur of actrice voor nodig om een idee te communiceren. Het is dus heel goed mogelijk dat het concept dat je voor je merkfilm hebt, geweldig talent vereist. Acteren kan zelfs zo’n kritieke factor zijn dat veel bedrijven voorkomen dat ze merkfilms maken die afhankelijk zijn van acteren. Ze worden vaak beschouwd als producties met een hoog risico.

Als het echter goed wordt gedaan, kan de uitbetaling groot zijn. Dus neem de tijd om door het talent te gaan. Doe auditie samen met de ontwikkelaar van je merkfilm en kijk wie het beste kan werken. Als je video bijvoorbeeld afhankelijk is van geestige lijnweergave of humor, heb je een acteur nodig die een meer natuurlijke aanwezigheid op het scherm heeft. Hij/ zij moet zich op zijn gemak voelen om op natuurlijke wijze aanwijzingen en mondlijnen te nemen.

Ren niet weg voor complexe dingen, alleen omdat u misschien op zoek moet zijn naar fantastisch acteertalent. Zorg ervoor dat je weet wie je moet kiezen. Zorg er tegelijkertijd voor dat u uw idee achterwege laat als het niet echt goed gaat. Het is beter om een idee op te geven dan ermee door te gaan, als het betekent dat je onhandig of gedwongen handelt.

SOOWCOLLECTIVE
Creative
Agency

Klaar voor innovatie?

Wij zijn een creative agency met een duidelijke focus op branding. We komen met vooruitstrevende ideeën en oplossingen zodat jouw bedrijf optimaal functioneert in deze digitale wereld.