SoowCollective / Kennisbank

10 Redenen waarom investeren in video productie een goed idee is.

1. Een nieuwe marketingstrategie

Bedrijfsvideo-productie is een nieuwe marketingstrategie die voor veel bedrijven, zowel groot als klein, ongelooflijk goed heeft uitgepakt. Een goed gemaakte bedrijfsvideo kan het verhaal van uw bedrijf prachtig weergeven en functioneert in veel situaties als een veel betere promotietool.
Toch zijn veel groeiende bedrijven sceptisch over het gebruik van video. Voornamelijk omdat het vrij duur is in vergelijking met de meeste andere vormen van marketing. Je moet bijvoorbeeld een uitstekend productieteam inhuren. En je hebt naar alle waarschijnlijkheid ook modellen nodig voor de video, evenals een ruimte voor de opnames. Er staat veel op het spel als de videomarketingcampagne niet goed gaat.

Maar meestal zijn de uitgaven het waard. Videomarketing is een van de meest veelzijdige en boeiende digitale marketingtools, indien deze goed is gemaakt. Dus als u nog steeds twijfelt of u al dan niet moet investeren in bedrijfsvideo-productie, zijn hier tien redenen waarom u er helemaal voor zou moeten gaan.

2. Aandacht trekken

Mensen houden van het kijken naar video’s, dat weten we zeker. Of ze bekijken ze omdat ze van een dergelijke dynamische inhoud houden óf genieten er gewoon van om ze belachelijk te maken. Maar, ideeën blijven meestal in elk geval niet onopgemerkt.


Er kan dus geen betere marketingtool voor uw bedrijf zijn dan een goed gerichte videoadvertentie. Mensen zouden dit altijd verkiezen boven een lang gedrukt verhaal over uw bedrijf. Bovendien, als het goed wordt geschoten, zal het die weergaven zeker omzetten in sales.

3. Jouw verhaal vertellen

Mensen informeren over de achtergrond van jouw bedrijf kan genereren in meer interesse in de producten die je aanbiedt. Maar hoe kan jouw verhaal miljoenen mensen wereldwijd bereiken, zonder dat je hen verveelt?

Mensen hebben over het algemeen niet het geduld om een artikel of een blogpost op een website door te lezen. Maar over het algemeen vinden ze het geen punt om een paar seconden naar een video te kijken. Door middel van een video-advertentie, kun je ervoor zorgen dat jouw verhaal jouw doelgroep en klantenbestand bereikt.

U kunt uw volledige lijn aan producten of diensten in één korte video opnemen, wat waarschijnlijk niet mogelijk is met een gedrukte advertenties of met andere marketingtools.

4. Goed voor SEO

Goedgemaakt video’s kunnen je helpen om hoger geplaatst te worden in de zoekmachines. Door een video-advertentie te uploaden op jouw website, zorgt het ervoor dat bezoekers meer tijd zullen besteden op jouw site, wat vervolgens weer zorgt dat er een signaal wordt afgegeven aan de zoekmachines over de goede inhoud op de website. Het resultaat hiervan is dat je hoger wordt geïndexeerd in de zoekmachines. Dus, in samenvatting, een video-advertentie zou kunnen werken als een effectieve SEO-tool voor jouw website.

Maar hiervoor dient jouw video geoptimaliseerd te zijn. De titels en omschrijvingen zouden relevant moeten zijn voor een betere SEO. Verder, voor jouw YouTube video’s, onthoud altijd dat je een backlink naar jouw website plaatst, zodat kijkers je kunnen vinden.

5. Mobiel-vriendelijk adverteren

Mensen brengen het grootste deel van hun tijd door met het bekijken van video’s op hun mobiele telefoon, zowel onderweg als in de ruststand. Het listig invoegen van uw bedrijfsvideo in hun feed kan een geweldige marketingactie voor uw bedrijf zijn. Dit zou potentiële klanten beter treffen in vergelijking met een typische advertentie, terwijl ze door hun feed scrollen.
De meesten van ons hebben de neiging advertenties over te slaan zonder het zelfs maar te merken, maar video’s zorgen er meestal voor dat we op zijn minst stoppen en kijken. En als de video goed is gemaakt, kan deze onderweg erg vermakelijk zijn.

6. Duidelijkheid

Video’s zijn meestal een geweldig hulpmiddel om moeilijke concepten uit te leggen. Visuele hulpmiddelen zijn altijd beter geweest in het beschrijven van dingen in plaats van tekst of woorden. Je kunt dus eenvoudig overbrengen hoe uw producten werken of wat uw services zijn met behulp van visuele hulpmiddelen in een video-advertentie.


De huidige trend omvat ook animatie om dingen te vereenvoudigen, die tegelijkertijd erg vermakelijk kunnen zijn.

7. Een meer overtuigende oproep tot actie

Een oproep tot actie in een video kan effectiever blijken te zijn dan in een gedrukte advertentie. Als de videoadvertentie goed is gemaakt, kan de “call-to-action” in de voice-over tot veel meer conversies leiden. De inhoud moet in de eerste plaats dus wel echt geloofwaardig en van hoge kwaliteit zijn om dit te laten werken.

8. Overtuigende ervaring van klanten

Een promotievideo biedt u ook de mogelijkheid om klantengetuigenissen in uw advertentie op te nemen. Feedback van kopers is namelijk een uitstekende manier om vertrouwen te winnen en op te bouwen en een uitgebreider klantenbestand te verkrijgen.


Wanneer bestaande klanten zelf in de promotievideo hun tevredenheid over uw product of dienst uiten, zijn mensen ervan overtuigd dat uw merk lof verdient.

9. Een kijk binnen het bedrijf

Met een promotievideo kunt u de processen laten zien die u gebruikt en de mensen die op de achtergrond werken om uw bedrijf tot een succes te maken. Kijkers van de video kunnen daardoor inzicht krijgen in uw bedrijf en de toewijding en het harde werk dat nodig is om uw producten en diensten aan hen te leveren, beter te leren begrijpen.

10. Meer "delen" op scoial media

Als je videoadvertentie emoties in de geest van de kijker kan brengen, is de kans groter dat je Facebook- of Instagram- “shares” krijgt. Gedrukte advertenties, ongeacht hoe emotioneel of overtuigend, doen dit niet.


Videoadvertenties voelen niet eens aan als promotie-inhoud wanneer ze goed zijn gemaakt. Ze kunnen worden gemaakt als een korte film die mensen herkenbaar vinden en die je merk nog steeds kunnen promoten. En dit soort inhoud is tegenwoordig in staat om binnen de kortste keren viraal te gaan.

Rendement op investering

Het maken van een goede videocampagne brengt inderdaad enorme kosten met zich mee, maar het rendement op de investering is ook veelbelovend. De meeste bedrijven die marketing via video-advertenties hebben geprobeerd, zeggen dat ze een veelbelovend rendement op hun investering hebben ontvangen en dat het de kosten het absoluut waard waren.


Als u een eigenaar van een klein bedrijf bent en een beetje iets weet over videoproductie en bewerking, heb je alleen nog een briljant idee nodig voor de inhoud om zelf een videoadvertentie te maken. Onthoud dat in videomarketing de inhoud veel belangrijker is dan de kwaliteit.

Creative
Agency

Klaar voor innovatie?

Wij zijn een creative agency met een duidelijke focus op branding. We komen met vooruitstrevende ideeën en oplossingen zodat jouw bedrijf optimaal functioneert in deze digitale wereld.